Κατηγορίες
Projects 2003-2022

Κατοικία τεσσάρων διαμερισμάτων στην Εκάλη


Κατοικία τεσσάρων διαμερισμάτων στην Εκάλη

Το κτίσμα σε οικόπεδο 1.055m², αποτελείται από τέσσερεις ανεξάρτητες κατοικίες, δύο των 150m² στο ισόγειο σε σχήμα Π και δύο των 100m² σε σχήμα Γ στον όροφο.

Ο άξονας συμμετρίας συμπίπτει με το κάθετο επίπεδο, που διέρχεται από τις πλευρές επαφής των κατοικιών και διχοτομεί διώροφο, τετράγωνο αίθριο, που αποτελεί τον πυρήνα του κτίσματος.

Έγινε προσπάθεια να δοθεί ενιαία μορφή μεγάλης κατοικίας, έτσι ώστε το συγκρότημα να εντάσσεται καλύτερα στο χαρακτήρα της περιοχής.

Οι δύο μεγάλες βεράντες και η υποχώρηση του στερεού του ορόφου, σε συνδυασμό με το προς τον νότο άνοιγμα του αιθρίου, παρέχουν άπλετο φωτισμό και ηλιασμό στους εσωτερικούς χώρους που το περιβάλλουν.

Οι ισόγειες κατοικίες περιλαμβάνουν καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα λουτρά και τρία υπνοδωμάτια και επικοινωνούν εσωτερικά με τους υπόγειους χώρους των αποθηκών και στάθμευσης αυτοκινήτων.

Οι κατοικίες των ορόφων, με ανεξάρτητες εισόδους στους πλάγιους ακάλυπτους και ελεύθερες εσωτερικές σκάλες, περιλαμβάνουν ενιαίο χώρο καθιστικού-τραπεζαρίας-κουζίνας, δύο υπνοδωμάτια και λουτρά.

Στη σφηνοειδή απόληξη του οικοπέδου τα 60m² του βοηθητικού κτίσματος έχουν διαμορφωθεί σε δύο αυτοτελείς χώρους μελέτης-γραφείου με εσωτερικές αυλές.
Όλες οι κατοικίες θερμαίνονται αυτόνομα με επιδαπέδιο σύστημα.

Αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη κατασκευής:
Τάκης Εξαρχόπουλος
Φώτης Παπασταμάτης

Στατική μελέτη:
Χ. Κωστίκας
Γ. Ιακωβίδης
Π. Κρεμέζης

Επιφάνεια οικοπέδου: 1.055m²
Επιφάνεια κτηρίου: 485m²
(κτήριο συνολικά, εξαιρουμένων των υπογείων)

Ολοκλήρωση κατασκευής: 1988Δημοσιεύσεις: